Achterhoek

Guus Hiddink, Orgel Joke en een luchtballon: Heren 8 trekken alles uit de kast voor wedstrijd op ESPN

VARSSEVELD - Een groep voetbalvrienden uit de laagste klasse van SC Varsseveld zet momenteel alles op alles om het voor elkaar te krijgen dat ze kunnen spelen tegen grote voetbalnamen als Wesley Sneijders en Andy van der Meijde en dat live op tv. "Orgel Joke stuurde binnen een uur haar filmpje op."
Guus Hiddink, Orgel Joke, weerman Gerrit Vossers, Danny Panadero en Noa Lang (PSV). Allemaal werken ze belangeloos mee aan een oproep op social media om op Heren 8 van SC Varsseveld te stemmen bij de Wedstrijd van je Leven. "De in Varsseveld geboren Guus Hiddink schreef: Beste meneer Kromkamp, hier uw video." De Wedstrijd van je Leven, georganiseerd door ESPN, biedt lagere seniorenteams van amateurvoetbalclubs de kans om te spelen tegen voormalige profvoetballers.
"We zijn het laagste team van de voetbalclub. We trainen op donderdagavond een uurtje, dat is ook lang genoeg voor de jongens. Op zondag zijn de wedstrijden. Het gaat ons niet om de prestaties, maar dit kunnen we wel", vertelt Heren 8 trainer Luuk Kromkamp (24). Sinds een paar dagen weten de voetbalvrienden dat ze bij de laatste 50 clubs zijn die in de race zijn voor de Wedstrijd van je Leven.

Luchtballon vol met spandoeken

Een ballonvaart boven de Achterhoek woensdagavond, vol met spandoeken, moet ervoor zorgen dat ze andere clubs voorblijven. "We hebben het idee dat SC Stadskanaal en Rohda Raalte onze grootste uitdagers zijn. Volgens mij heeft Stadskanaal een piloot in hun team, zij zijn al met een spandoek aan een vliegtuigje de lucht in geweest. Wij willen daar met deze ballonvaart aan tippen", vertelt Luuk.

100 jaar SC Varsseveld

Het winnen van de Wedstrijd van je Leven zou het hoogtepunt zijn van dit kroonjaar van SC Varsseveld. "Dat maakt het feest van 100 jaar SC Varsseveld natuurlijk extra leuk." Tot 10 mei halen de 24 voetbalvrienden alles uit de kast om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Voornamelijk met grappige video's op hun TikTok en Instagram-kanaal. Stemmen kan tot 10 mei. "Als we bij de laatste drie zitten, worden we op 12 mei uitgenodigd in de studio van ESPN. Daar hoor je dan, of je de Wedstrijd van je Leven mag gaan spelen."
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kalm An He, een mediaformat van de RPO voor plattelandsjongeren.