liveblog | 2 mei

Wateroverlast in Voorthuizen • ongeval met trekker

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 2 mei, 20:55 uur
20:55

Groot sinkhole Barneveld

Aan de Vliegersvelderlaan in Barneveld is donderdagmiddag een groot sinkhole ontstaan. Het is nog onduidelijk hoe die is ontstaan. In ieder geval niet door het noodweer, daarvoor was die er al. De gemeente heeft de omgeving van het sinkhole voorlopig afgesloten.
Een sinkhole in Barneveld.
© Persbureau Heitink
19:25

Wateroverlast Voorthuizen

Hevige regen en onweersbuien zorgen voor onder gelopen straten in Voorthuizen. De brandweer is opgeroepen omdat er meerdere kelders van woningen vollopen met water. Auto’s kunnen nog maar net door het hoge water.
Wateroverlast in Voorthuizen
© Luciano de Graaf
18:15

Botsing Loenen

In Loenen zijn twee auto’s beschadigd geraakt bij een botsing. Eén persoon had volgens een 112-correspondent rug- en nekklachten en is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.
Botsing Loenen
© Luciano de Graaf
17:25

Politie vangt bestuurder onder invloed

De politie in Tiel heeft woensdagavond op de A15 een bestuurder van de weg gehaald. De 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats reed in een auto die niet geregistreerd staat in Nederland. Bij controle bleek de man ook onder invloed van coke.
De man is aangehouden en de wagen is in beslag genomen.
17:20

Politie zoekt mannen

De politie in Tiel is op zoek naar een man die ze verdenken van inbraak en diefstal. Ze hebben een foto van de man op sociale media verspreid.
Ook in Apeldoorn is de politie op zoek naar een man. Die meneer wordt verdacht van winkeldiefstal en ook zijn gezicht staat op sociale media.
Wie de heren kent of herkent, wordt verzocht dat aan een agent door te geven.
17:10

Mogelijk drugsafval gevonden

Er is donderdagmiddag mogelijk drugsafval gevonden in het Lingenbos in Vuren, meldt een 112-correspondent.
De grond moet worden afgegraven. Daardoor is de Haarweg voor een groot gedeelte afgesloten.
De weg is afgesloten.
© Persbureau Heitink